27 Kasım 2008 Perşembe

KAPUSKA





1 orta boy lahana
1/2 bardak pirinç ya da bulgur
1 orta boy soğan
1 kaşık salça
Tuz, kırmızı biber, toz şeker

Tencerenize zeytinyağ koyup soğanı doğrayın ve kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin. İkisi de kavrulunca 1 çay bardağı kadar su ile tuz,kırmızı biberi koyun. İnce ince doğradığınız lahanaları da ekleyin. En üste 1 tatlı kaşığı şekerini de koyun, ateşi en kısığa getirin. Lahana yaprakları yumuşamaya başlayınca pirincini ve 1 su bardağı su daha ekleyip yarım saat kadar pişirin. Yaprakların orta damarı yumuşamışsa pişmiş demektir. Yerken tercihinize göre ekstra kırmızı biber ekleyebilirsiniz ya da limon sıkabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

pınar dedi ki...

sadece bilal için pişirdiğim bir yemek:P bir lahana alınır pazardan, bir kısmı anne tarafından sarma yapılır, kalanı bilal için kapuska yapılır:)

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, biz karı-koca çok seviyor ve bayılarak yiyoruz. Ama tabi oğlumuz ağzına koymaz, senin gibi yani:))