4 Aralık 2008 Perşembe

Pırasalı Yumurta



Akşam geç saatte eve gelip te yemeği olnmayanlara, direkt yumurta kırıp yemek yerine değişik bir versiyon.

4-5 dal pırasa (özellikle incelerinden olursa iyi olur.)
4 yumurta
Zeytinyağı
Tuz, karabiber ve arzuya göre kırmızı biber

Pırasaların tepelerini ve uçlarını keSin. Sonra boyuna 2'ye ayırıp ince ince doğrayın. Bol suda güzelce yıkadıktan sonra teflon tavaya 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün. Pırasaları koyun. İlk 5-10 dakika harlı ateşte kavurun. Daha sonra üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte (yaklaşık 15-20 dakika ) pırasalar yumuşayana dek pişirin. Pırasalar pişince yumurtaları çırpın, baharatları yumurtaya ekleyip pırasaların üzerine dökün ve kısık ateşte yine kapak kapalı olarak pişirin.

Ben kolaylık olsun diye biraz fazla pırasa alıp hepsini kavuruyorum. Sonra bunları porsiyonlara ayırıp derin dondururcuya atıyorum. O zaman eve gelince yalnızca yumurtaları çırpmak kalıyor.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: