20 Aralık 2009 Pazar

Soya Soslu Tavuk



Hem leziz, hem de yapılışı kısa süren, çalışanlar için akşam işten gelince çabucak yapılacak bir yemek.Bunu TRT'deki bir yemek programında izlemiştim. Gülgün Feyman'ın tarifiydi.

Malzeme: 3 parça tavuk bonfile(kemiksiz göğüs yani)
1/2 çay bardağı soya sosu
2-3 yemek kaşığı nişasta(buğday tercihim ama mısır da olur)
Tuz,karabiber ve istediğiniz baharatlar

Yapılışı:Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın. Derin bir kaba koyup üzerine soya sosunu, nişastayı ve baharatları ekleyin. Dibini azıcık yağladığınız yağsız tavayı ocağınızın en büyük gözüne koyup, harlı ateşte tavayı kızdırın. Daha sonra tavukları ekleyip, sürekli karıştırarak üzerleri kahverengi olana dek kızartın. Pişirirken de ateş mutlaka harlı olmalı. Dışı kıtır içi yumuşacık oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: