20 Aralık 2009 Pazar

Kremalı Patates




Alttaki posta yazdığım tavuğun ve tabii ki daha bir sürü et/tavuk yemeğinin yanına garnitür olarak yapabileceğiniz yine hem kolay hem de çabucak pişen bir tarif.

Malzeme: 1 kg. patates
1 küçük paket krema(200 ml)
Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlar

Yapılışı: Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın. Tekrar suyun altında yıkayıp(çıkan nişastadan arındırmak için- Tuğrul Şavkar'ı rahmetle ve her patates soyuşumda anıyorum) tuz, karabiber ve istediğiniz diğer tüm baharatlarla (kekiği tavsiye ederim, çok yakışıyor) harmanlayın. Borcam'ın dibini hafifçe yağlayıp patatesleri askeri nizam:) içerisinde içine dizin. Üzerine 1 paket kremayı dökün.200 derece fırında patatesler yumuşayana dek(yaklaşık yarım saat) pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: