4 Mart 2009 Çarşamba

Kedi Dili Bisküvili Pasta



Bu pastayı bir arkadaş toplantısında yedim, çok beğendim. Tarifini aldım. Bugün yaptım ve yarın gideceğim arkadaşıma götüreceğim, sürpriz olarak.Tadı profiterole benziyor.

Malzeme: Kedi dili bisküvi(yapacağınız kaba göre değişir. 10 tane yeter herhalde.
2-3 muz(dilimlenecek)

Muhallebisi: 1 lt.süt
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta(önceden çırpın)
1 paket krema(200 ml)
1 paket M.ilka beyaz çikolata(dikdötrgen boy)
Sos için: 1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt

Önce muhallebiyi pişirelim. Süt, un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. 1 paket beyaz çikolatayı küçük küçük kırın. Çikolata ile 1 paket kremayı muhallebinin içine koyup mikserla çikolatalar eriyene dek karıştırın. Pastayı yapacağınız kap mutlaka derin olsun,benimki az daha yanlardan akıyordu.
En alta 1 sıra kedi dili bisküvileri dizin. Üzerine muhallebinin yarısını dökün. Üzerine dilimlediğiniz muzları dizin. Tekrar bir sıra kedi dili bisküvi döşeyip üzerine kalan muhallebinin tamamını dökün. 2 su bardağı sütle çikolata sosunu pişirin. Biraz ılınınca muhallebinin üzerini tamamen kapatacak şekilde sürün. Buzdolabına koyun ve mümkünse(dayanabilirseniz) ertesi gün yiyin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Özge S. dedi ki...

bunu nasıl severim ben!!! çocukken günlerde annem yapardı hepsini yemesin misafirler diye tembih ederdim resmen!!! hala da bayılırım! çok güzel anılara götürdü beni bu tarif... çok yaşayın!