
Bu pastayı bir arkadaş toplantısında yedim, çok beğendim. Tarifini aldım. Bugün yaptım ve yarın gideceğim arkadaşıma götüreceğim, sürpriz olarak.Tadı profiterole benziyor.
Malzeme: Kedi dili bisküvi(yapacağınız kaba göre değişir. 10 tane yeter herhalde.
2-3 muz(dilimlenecek)
Muhallebisi: 1 lt.süt
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta(önceden çırpın)
1 paket krema(200 ml)
1 paket M.ilka beyaz çikolata(dikdötrgen boy)
Sos için: 1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
Önce muhallebiyi pişirelim. Süt, un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. 1 paket beyaz çikolatayı küçük küçük kırın. Çikolata ile 1 paket kremayı muhallebinin içine koyup mikserla çikolatalar eriyene dek karıştırın. Pastayı yapacağınız kap mutlaka derin olsun,benimki az daha yanlardan akıyordu.
En alta 1 sıra kedi dili bisküvileri dizin. Üzerine muhallebinin yarısını dökün. Üzerine dilimlediğiniz muzları dizin. Tekrar bir sıra kedi dili bisküvi döşeyip üzerine kalan muhallebinin tamamını dökün. 2 su bardağı sütle çikolata sosunu pişirin. Biraz ılınınca muhallebinin üzerini tamamen kapatacak şekilde sürün. Buzdolabına koyun ve mümkünse(dayanabilirseniz) ertesi gün yiyin.
Afiyet olsun.
1 yorum:
bunu nasıl severim ben!!! çocukken günlerde annem yapardı hepsini yemesin misafirler diye tembih ederdim resmen!!! hala da bayılırım! çok güzel anılara götürdü beni bu tarif... çok yaşayın!
Yorum Gönder