4 Aralık 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Yer Elması



1 Kg yer elması
4-5 adet taze soğan
1/2 demet dere otu
Zeytinyağı
Tuz

Yer elmalarını soyup, yıkayın. Çok iri olanları 2-3 parçaya bölün. Sonra hepsini tencereye koyun. Üzerine taze soğanları doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu da ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için yer elmalarından birine çatalı hafifçe bastırın. Kolayca batıyorsa pişmiştir. Ocağın altını kapatın. Yarım demet dereotunu da üzerine ince ince doğrayıp kapağını kapatıp dere otlarının kendi buharı ile yumuşamasını bekleyin. Ilık yada soğuk olarak servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

pınar dedi ki...

yer elmasını hiç alıp da denemedim, tadını bilmiyorum. ilk fırsatta pazardan alıp yapmaya niyetlendim senin bu tarifini görünce çenebazcım.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, değişik bir tadı var bu sebzenin. Herkes hemen sevmez, ona göre:))