4 Aralık 2008 Perşembe
Portakallı Havuçlu Kek
3 yumurta
1/2 su bardağı çiçek yağı
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı havuç rendesi
1/ su bardağı ceviz ya da fındık (irice dövülmüş)
1 paket kabartma tozu
Önce yumurtalarla şekeri, şeker eriyene dek çırpın. Sonra sırasıyla yağı, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini, havuç rendesini ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip, iyice çırpın. En son olarak da fındık ya da ceviz kırıklarını koyun. Yağlanmış kek kalıbınıza harcı döküp, 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN
Not:BU tarifi portakal ağacı adlı siteden alıp uyguladım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ellerinize saglik, harika gorunuyor.
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Teşekkürler. Biraz geç gördüm yorumunuzu , kusura bakmayın:)
Yorum Gönder